Cursus column schrijven op 11 en 18 apr

Scherp je pen!


De pen is machtiger dan het zwaard. Maar voor het zover is heb je minimaal deze cursus nodig. Schrijven is namelijk heel hard werken; de meeste zinnen kunnen zo de prullenbak in. Schrijven is naast inspiratie heel veel transpiratie en vooral schrappen. Om jou een handje te helpen leggen in deze cursus twee ervaren schrijvers uit hoe een goede column is opgebouwd, wat wel werkt en wat niet. Zoiets komt altijd van pas bij een stukje in het verenigingsblad, een politiek pamflet of zelfs een liefdesbrief.


Deze cursus columnschrijven wordt gegeven door Theo Hakkert, vaste columnist van dagblad Tubantia en door Henk Procee, retorica-liefhebber en tijdelijke columnist van Trouw. Van de deelnemers wordt flinke inzet verwacht – het zelf schrijven van columns in relatie tot het 50-jarige bestaan van de UT-campus. De beste columns zullen in het UT-Nieuws gepubliceerd worden.


Maandagavond 11 en 18 april 19.30-21.30 uur, Vrijhof/Kleine Zaal.


Vanwege de opzet is slechts ruimte voor een beperkt aantal deelnemers. Het is daarom nodig zich tijdig aan te melden via: www.cultuur.utwente.nl/cultuur/cursussen/cursusaanbod.html

De kosten bedragen 10 euro voor studenten; anderen betalen 15 euro.


Deze cursus is een coproductie van Studium Generale, Vrijhof Cultuurcentrum en UT-Nieuws.