Opening expositie & lezing op 11 febr

Opening expositie & lezing


Hungry Planet – what the world eatsOpening woensdag 11 februari, 19.30 - 20.30 uur. Expositieruimte Vrijhof.


Fotograaf Peter Menzel reisde met zijn camera de hele wereld af om mensen met hun voedsel op de foto te zetten. Families zijn zorgvuldig rondom hun keukentafel gerangschikt, waarop het eten voor precies een week ligt uitgestald. In Australië en Amerika is overdaad troef en past het eten amper op tafel. In Tsjaad en Mali hebben ze niet eens een tafel om de schamele voorraad op uit te stallen. De foto's van Hungry Planet maken niet alleen het verschil tussen rijk en arm zichtbaar, ook de manier waarop gegeten en gekookt wordt is onthullend.


De opening van de tentoonstelling wordt verricht door prof. dr. Michiel Korthals, hoogleraar toegepaste filosofie aan de Wageningen Universiteit. Korthals zal in zijn lezing ingaan op de wereldvoedselproblematiek en uitleggen waarom onze planeet ‘hungry’ is. Daarna wordt de tentoonstelling officieel geopend.


Dit programma is een samenwerkingsverband van het Studium Generale met Vrijhof Cultuurcentrum, Studenten Plein Enschede en de Universiteitsbibliotheek.


De expositie Hungry Planet is van 11 februari tot 15 maart in de Vrijhof te bekijken. Het gebouw is iedere werkdag geopend van 8.00 – 22.00 uur.