Excursie Industrieel erfgoed op 28 mei

Industrieel erfgoedExcursie door Twente, donderdag 28 mei, 9.00 – 18.00 uur. Vertrek: Cubicus.


Twente heeft tal van gebouwen waarvan de oorspronkelijke functie is weggevallen. Overal in de streek treffen we ze aan: fabrieken, pakhuizen en villa’s uit de bloeitijd van de textiel- en metaalindustrie. Vroeger ging nogal eens de sloopkogel in deze bijzondere panden; tegenwoordig springt men er gelukkig zorgvuldiger mee om. Deze excursie laat zien hoe het industriële erfgoed in Twente nieuw leven ingeblazen krijgt. De route gaat langs Hart van Zuid en het Hazemeyer Complex (Hengelo), de fabrieken van Ten Cate (Nijverdal) en het Indiëcomplex (Almelo).


De leiding van de excursie is in handen van dr. Gert-Jan Hospers en ir. Peter Timmerman. Hospers is Twentekenner en docent economie en geografie aan de UT. Timmerman is techniekfilosoof en werkt bij het Studium Generale. Samen publiceerden zij Echt Twents: Oude gebouwen, nieuwe ideeën. (Dit boekje ontvangt u tijdens de excursie en is bij de prijs inbegrepen, evenals de lunch.)


Aanmelden vooraf is verplicht en kan per email: sg.info@gw.utwente.nl of per telefoon: 053-4893321. De kosten bedragen 15 euro voor studenten en 25 euro voor niet-studenten.