ScienceCaféEnschede over Brein en leren op 16 sept

Brein en leren
ScienceCafé op woensdag 16 september, 20.00 - 22.00 uur, Media Art Café Berlijn


Leren begint met nadoen, met imiteren. Ons brein is daar prima voor uitgerust, want het bevat zogenaamde spiegelneuronen. Lachen roept lachen op, huilen huilen en boksen terugslaande bewegingen. Gelukkig zit er wel een rem op dit mechanisme, zodat we niet de hele dag nadoen wat er om ons heen gebeurt. Dit spiegelsysteem is essentieel voor sociaal gedrag. Welke mogelijkheden biedt dit neurocognitief inzicht voor hoe wij leren? Welke lessen vallen hieruit te trekken voor de collegebanken van de UT? Een neuro- en een onderwijspsycholoog buigen zich over deze vragen.


Prof. dr. Harold Bekkering is hoogleraar cognitieve neuropsychologie en verbonden aan het Nijmegen Institute for Cognition and Information.

Prof. dr. Jules Pieters is hoogleraar toegepaste psychologie en voorzitter van de vakgroep Curriculumontwerp en Onderwijsinnovatie aan de UT.


Toegang is gratis, aanmelden niet mogelijk. Het Media Art Café Berlijn bevindt zich op Stationsplein 1 te Enschede.


Het ScienceCaféEnschede brengt in een hippe ambiance serieuze wetenschap voor het voetlicht. Dit programma is een coproductie van het Studium Generale en Stichting ScienceCaféEnschede.