De magie van de berg op 11 dec

De magie van de berg


Bergen oefenen op veel mensen een magische aantrekkingskracht uit, zeker op Nederlanders die uitsluitend weilanden gewend zijn en al helemaal op de leden van de Twentse Studenten Alpen Club. Waarin schuilt toch de magie van de Mont Blanc, de Mount Everest en de K2? Zijn het de hoogtemeters? Het gevoel op het dak van de wereld te staan? Is het de overwinnig op de berg, op jezelf? De techniek van het klimmen? Of gewoon een goed uitzicht? Een zeer geroutineerd alpinist vertelt over zijn passie voor de bergen.

Robert Eckhardt is all-round bergbeklimmer en maakte talrijke expedities. Zo beklom hij de Alapmayo (5930 m) - ‘de mooiste berg van de Andes’ en de Ama Dablam (6856 m) – ‘de mooiste berg van de Himalaya’. Ook besteeg Eckhardt de Cho Oyu (8201m), de op vijf na hoogste berg ter wereld. Over zijn klimavonturen schreef Eckhardt zijn alpiene biografie Passie voor een berg. Bergtochten in de Alpen, Himalaya, Karakoram en Andes.


Vrijdag 11 december, 19.30 - 21.00 uur. Vrijhof/Agora.

Aanmelden vooraf is niet mogelijk. Toegang gratis.


Dit programma is een coproductie van Studium Generale en de Twentse Studenten Alpen Club, die hiermee zijn 6e lustrum viert.