Sport: grenzen aan lichaam en geest 3 en 10 mrt

Sport: de grenzen aan lichaam en geestRecords worden keer op keer verbroken. Natuurlijk helpen technische innovaties zoals klapschaats en haaienzwempak daarbij. De focus op technische snufjes echter doet vergeten dat het toch vooral het lichaam van de atleet is dat zorgt voor een topprestatie. Pieter van den Hoogenband is ook in een eenvoudig C&A zwembroekje héél snel! Naast het lichaam speelt de geest een grote rol in topsport. Stel dat je vier jaar getraind hebt om honderd meter in minder dan tien seconden te lopen: hoe houd je dan het hoofd koel op het moment dat het er echt op aan komt? Deze cyclus zoekt de grenzen van lichaam en geest op.


dinsdag 3 maart

Grenzen aan de geest

Dr. Rico Schuijers is zelfstandig trainer en adviseur op het gebied van de sportpsychologie. Zo gaf hij in het kader van de Olympische Spelen in Beijing mentale coaching aan de hockeysters (goud), het dames waterpoloteam (goud) en de dames 8 van het roeien (zilver).


dinsdag 10 maart

Grenzen aan het lichaam

Prof. dr. Harm Kuipers is hoogleraar bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Hoogtepunt uit zijn schaatscarrière was het behalen van de wereldtitel allround in 1975 te Oslo.


Vrijhof/Amphitheater, 19.30- 21.00 uur.

Aanmelden vooraf is niet mogelijk.