Science Cafe: Darwin en de evolutietheorie 22 apr

Darwin en de evolutietheorieScienceCaféEnschede op woensdag 22 april, 19.45 uur – 22.00 uur, Media Art Café Berlijn.


Als er tegen een wetenschappelijke theorie veel weerstand bestaat dan is het wel de evolutietheorie van Charles Darwin. De mens zou van de apen afstammen, de sterkste zou overleven, de schepping zou zinloos zijn geworden. Drie bezwaren, die geen van alle correct blijken te zijn. Het ScienceCaféEnschede behandelt aan de hand van tien hardnekkige misverstanden de evolutietheorie van Darwin. Ook wordt stilgestaan bij de vraag waarom deze wetenschappelijke theorie – 150 jaar na dato – nog steeds voor zoveel opschudding zorgt. Kennelijk heeft Darwin ons iets dierbaars afgenomen.


Prof. dr. Johan Braeckman, hoogleraar filosofie aan de Universiteit van Gent, legt aan de hand van tien misverstanden Darwins evolutietheorie uit.


Prof. dr. Henk Procee, hoogleraar filosofie aan de Universiteit Twente, staat stil bij de impact van Darwin op ons wereldbeeld en denken.


Toegang is gratis, aanmelden niet mogelijk. Het Media Art Café Berlijn bevindt zich op Stationsplein 1 te Enschede.


Het ScienceCaféEnschede brengt in een ontspannen ambiance serieuze wetenschap voor het voetlicht. Dit programma is een coproductie van het Studium Generale en Stichting ScienceCaféEnschede.