Balans vinden in jezelf op 1 okt

Balans vinden in jezelf – lessen uit het Oosten


In het leven gaat het om het vinden van het juiste evenwicht. Die balans kun je in jezelf vinden. Bij Oosterse krijgskunsten als judo, aikido en karate is deze balans essentieel om jezelf op de mat staande te houden. Maar ook daarbuiten – in het alledaagse leven – kan zij rust en stabiliteit geven bij de omgang met verandering en onzekerheid. Een spannende lezing voor wie wel eens iemand in de houdgreep neemt, maar zeker ook voor mensen die deze sporten niet beoefenen maar wel op zoek zijn naar balans en harmonie.


Edgar Kruyning is een allround budoka die zijn opleiding heeft gevolgd in Japan bij twee grootmeesters. Hij beoefent de diverse Japanse krijgskunsten als judo en aikido op zeer hoog niveau. Daarnaast is hij verbonden aan diverse lerarenopleidingen en auteur van meerdere boeken, waaronder het in 2008 verschenen Balans vinden in jezelf - de weg van de persoonlijke ontwikkeling met de Oosterse krijgskunsten als uitgangspunt.


Donderdag 1 oktober, 19.30 - 21.00 uur. Let op: Horst C-101 zie: http://www.utwente.nl/plattegrond

Aanmelden vooraf is niet mogelijk; toegang gratis.


Dit programma is een coproductie van het Studium Generale en de Vereniging Aziatische Sporten Arashi die 45 jaar aan de UT bestaat.