Kijken naar architectuur 25/9 en 2/10


Kijken naar architectuurDe gebouwde omgeving vormt een vanzelfsprekend decor waartegen ons dagelijks leven zich afspeelt. Toch gaan achter ieder gebouw vele verhalen schuil. Door welke ideeën liet de architect zich inspireren tijdens het ontwerpen? Hoe kan hij zich van tevoren voorstellen hoe een gebouw er uiteindelijk uit komt te zien? Wat probeert het gebouw uit te drukken? Om meer inzicht te krijgen in de fascinerende wereld van de architectuur vertellen twee architecten uit Twente - op locatie - over hun vak.


maandag 25 september - Rob Beerkens: Hengelo

Rob Beerkens is directeur van het bureau MAS Architectuur. Hij ontwierp onder andere de nieuwe stadsbibliotheek van Hengelo. Daar vindt dan ook deze bijeenkomst plaats, Beursstraat 34 te Hengelo.


maandag 2 oktober - Harry Abels: Enschede

Harry Abels is directeur van IAA Architecten. Hij ontwierp onder meer de Saxion Hogeschool in Enschede. Het programma begint in het architectenbureau IAA, M.H. Tromplaan 55, Enschede. Van daaruit wordt een bezoek gebracht aan de Hogeschool Enschede.


Deze cursus vindt op locatie plaats (zie tekst hierboven). Tijd: 19.30-21.00 uur.


Aanmelden voor deze cursus kan vanaf 4 september tot donderdag 21 september met een e-mail naar: sg.info@gw.utwente.nl of per telefoon: 053-4893321. De kosten voor deze cursus bedragen 5€ voor studenten; anderen betalen 10€. Het aantal deelnemers is beperkt; studenten hebben voorrang.