Ethiek in bedrijf / 30 septemberHet probleem van de vele handenSymposion op donderdagavond 30 september. Aanvang 19.30 uur. Vrijhof / Amphitheater.


"Het succes heeft vele vaders en de mislukking is een wees." Met deze uitspraak, afkomstig van een van de inleiders, ligt een bekend en lastig probleem op tafel. Hoe kunnen individuele medewerkers in complexe organisaties hun verantwoordelijkheid krijgen en nemen? Hoe kunnen bedrijven die verantwoordelijkheid organiseren? Twee inleiders, de een afkomstig uit de praktijk van het bedrijfsleven, de ander vanuit de organisatiefilosofie, geven de aftrap voor de discussie.


Met prof. mr. Jacques Troch, praktijkhoogleraar Corporate Governance aan de UT en tot recentelijk voorzitter van de raad van bestuur van Grolsch, en prof. dr. Maarten J. Verkerk, chemicus, organisatiefilosoof, en bijzonder hoogleraar reformatorische wijsbegeerte aan de Technische Universiteit Eindhoven.


Dit symposion is een coproductie van het ethiekdispuut Ethics Ltd van de studentenvereniging VGST en het Studium Generale.


Aanmelden vooraf is niet nodig.