Science Cafe: Test je Genen 5 okt


ScienceCaféEnschede

Test je Genen
Nog even, en het is een fluitje van een cent om via een gen-test te achterhalen hoe oud je zult worden en welke ziektes je zult krijgen. Ook kan zo’n test in kaart brengen waar iemands zwakke plekken zitten, zodat het leefpatroon daar op aangepast kan worden. Is genetisch testen werkelijk zo gemakkelijk als het lijkt? Hoe zit het met complexe ziektes die niet voor één gen te vangen zijn? En: willen wij onze toekomst eigenlijk wel weten? In dit ScienceCafé laten de sprekers aan de hand van hun eigen DNA zien wat zich wel en niet laat voorspellen.


Dr. Terry Vrijenhoek, promoveerde op een studie naar genetische diagnostiek en kwam tot de conclusie dat DNA eigenwijs is: ‘het doet wat het wil’.


Dr. Cecile Janssens, is verbonden aan de afdeling epidemiologie van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Zij houdt zich bezig met het genetisch voorspellen van complexe ziektes en is ook geïnteresseerd in de psychologische en ethische aspecten van gentesten.


ScienceCaféEnschede op woensdag 5 oktober, 20.00-22.00 uur, Media Art Café Berlijn.


Het Media Art Café bevindt zich op Stationsplein 1 te Enschede.


Het ScienceCaféEnschede brengt in een hippe ambiance serieuze wetenschap voor het voetlicht. Dit programma is een coproductie van het Studium Generale en Stichting ScienceCaféEnschede.