Dromen op 22 en 29 mrt

Dromen


‘Dromen zijn bedrog’, zingt Marco Borsato. Psychiater Sigmund Freud zag het anders: dromen weerspiegelen onze diepste verlangens. Dromen kunnen ons leren wie we werkelijk zijn. Het is zelfs mogelijk om bewust te worden van een droom terwijl je er nog middenin zit. Deze ‘lucide dromen’ scheppen een mogelijkheid om de droomregie over te nemen. In plaats van weg te rennen voor een gemene achtervolger, schiet je hem gewoon neer. Of is het juist verstandiger om hem een knuffel te geven? Deze cyclus verwezenlijkt je wildste dromen.


dinsdagavond 22 maart

Denken over dromen: iedere cultuur zijn eigen droom

Dr. Barbara Roukema-Koning is psycholoog, bestuurslid van de International Association for the Study of Dreams en voorzitter van de Vereniging voor de Studie van Dromen. In haar lezing laat zij zien hoe cultuurafhankelijk het denken over dromen is.


dinsdagavond 29 maart

De kracht van lucide dromen

Tim Post, M.Sc., studeerde cum laude af in de Toegepaste Onderwijskunde aan de Universiteit Twente. Hij is oprichter van Lucidipedia een trainingsbedrijf met als missie om geïnteresseerden te leren lucide te dromen. Zie www.lucidipedia.com.


Vrijhof/Amphitheater, 19.30-21.00 uur.