Excursie op 22/9

Het Ruhrgebied
Excursie op woensdag 22 september, 9.00 – 18.00 uur.


Essen is dit jaar namens het hele Ruhrgebied cultuurhoofdstad van Europa. Vroeger stond dit gebied bekend vanwege zijn zware industrie en ernstige milieuverontreiniging. En nu: cultuurhoofdstad. Om de transformatie van staal en steenkool naar cultuur te kunnen begrijpen, maken we een Ruhrtour. De excursie richt zich naast Essen in hoofdzaak op Duisburg. Daar beklimmen we de stilgelegde hoogovens van het Landschaftspark Duisburg-Nord. Ook nemen we een kijkje in de wijk Duisburg Marxloh, ook wel ‘Istanbul aan de Rijn’ genoemd.


De excursie staat onder leiding van prof. dr. Gert-Jan Hospers, economisch geograaf aan de UT en bijzonder hoogleraar city- en regiomarketing aan de Radboud Universiteit Nijmegen en ir. Peter Timmerman, techniekfilosoof en stafmedewerker van Studium Generale. In 2010 verscheen van hun hand Het Ruhrgebied voor romantici.


De kosten voor deze excursie bedragen 25 euro (studenten) en 45 euro (niet-studenten) Aanmelden is verplicht en kan tot 15 september via: sg.info@gw.utwente.nl of 053-4893321. Lunch, rondleidingen en Het Ruhrgebied voor romantici zijn bij de prijs inbegrepen.