Broodje licht / 24 nov

Broodje lichtLicht is snel en ongrijpbaar. Toch slagen wetenschappers er steeds beter in om grip op dit supersnelle natuurverschijnsel te krijgen. In fotonische kristallen – waarin het licht op nanoschaal tegen de materie botst - kan het zelfs voor heel even stilgezet worden. Deze lezing gaat over het manipuleren van licht. Welke technieken en slimmigheden worden er ingezet om het licht te temmen? En tot wat voor wonderlijke toepassingen kan dit leiden?


Prof.dr. Kobus Kuipers is hoogleraar nanofotonica aan de Universiteit Twente en hoofd van de NanoOptics-group van het AMOLF te Amsterdam.


Maandag 24 november. Vrijhof/Amphitheater, 12.30-13.30 uur. Voor tarieven en reserveringen zie de website van het Vrijhof Cultuurcentrum.


Dit programma is een coproductie van het Studium Generale, het Vrijhof Cultuurcentrum en Theater Adhoc. ’s Avonds speelt Adhoc het programma Zoom: een multidisciplinair samenspel van wetenschap, podiumkunst en moderne licht- en beeldtechnologie gewijd aan de geschiedenis van het licht.