Cursus Film 4, 11 en 18 febr


Kijken naar film
Iedereen weet dat een horrorfilm een stuk minder eng is als je er een vrolijk muziekje bij draait. Op welke manieren versterken muziek en geluid het filmbeeld? Welke effecten kunnen filmmakers bereiken door een slimme montage van het ruwe filmmateriaal? En hoe werken belichting en camerastandpunt in op de kijker? Voor wie meer wil begrijpen van de technieken die schuilgaan achter het witte doek is deze cursus zeer geschikt.


maandag 4 februari - Montage & editing


maandag 11 februari - Geluid & sounddesign


maandag 18 februari. - Cameravoering


Drs. Kevin Toma geeft deze cursus. Hij studeerde Film en Opvoeringskunsten aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hierna volgde hij nog een aanvullend jaar filosofie. Tijdens dat jaar is hij begonnen als filmrecensent bij Radio Nijmegen. Op basis van die ervaring is hij bij de Filmkrant beland. Nog steeds is dat zijn lijfblad, naast de stukken die hij schrijft voor onder meer dagblad de Gelderlander en de Volkskrant.


In het kader van de cursus worden op andere data de films Transe (montage), M (geluid) en Rosetta (camera) vertoond. Op vertoon van uw toegangsbewijs voor de filmcursus, is de entree per film € 5. Zie voor meer informatie over deze films: www.concordia.nl


Deze cursus is een coproductie van Concordia Cinema en het Studium Generale.

Aanmelden is noodzakelijk en kan t/m 2 februari bij het bureau Studium Generale, tel. 053-4893321 of per e-mail: a.aarten-heukels@utwente.nl De kosten bedragen € 5,- (studenten) en € 10,- (niet-studenten).


Tijd: 19.30 tot 21.00 uur. Plaats: Concordia aan de Oude Markt in Enschede.