De UT en de Wereld- deel II op 21 februari


De UT en de wereld: passie voor de maatschappijHuizenbouwen in Guatemala? Onderwijs verbeteren in Ghana? Mensen in de Berflo-es uit een isolement halen? Het behandelen van klompvoetjes van baby’s? Studenten en aio’s van de UT staan volop in de maatschappij. Op donderdag 21 februari vertellen ze in het discussieprogramma De UT en de wereld over hun maatschappelijke betrokkenheid.


Rector Henk Zijm wil dat de UT-studenten en medewerkers niet met hun rug naar de maatschappij staan, maar dat ze zich volop met maatschappelijke problematiek bezighouden. Het discussieprogramma De UT en de wereld zet de maatschappelijke betrokkenheid van UT-ers in de schijnwerpers en probeert er vooral achter te komen waarom iemand zich stort op een maatschappelijk probleem. Wat zijn de drijfveren van deze mensen?


Op donderdag 21 februari (16.00-18.00 uur) zijn drie zeer betrokken studenten en een aio te gast bij het Studium Generale. Zij vertellen over hun onderzoek, en vooral over hun beweegredenen dat onderzoek te doen. Aan dit programma werken mee: Chantal Gervedink Nijhuis (onderwijs in Ghana), Joanne Wolters (probleemwijken), Jeroen Stroomberg (huizenbouw in Guatemala) en Astrid van der Zijden (behandeling van klompvoetjes van baby’s).


Discussieprogramma De UT en de wereld op donderdag 21 februari 16.00 - 18.00 uur.

Vrijhof/Kleine Zaal. Toegang gratis inclusief hapje en drankje.