Generaal b.d. Dick Berlijn / 11 dec

Studium Generale in gesprek met Dick BerlijnOp donderdagavond 11 december is Generaal b.d. Dick Berlijn te gast bij het Studium Generale. Dick Berlijn heeft een indrukwekkende militaire carrière achter de rug. Als hoogste baas van de Nederlandse krijgsmacht was hij verantwoordelijk voor alle Nederlandse militairen. Het Studium Generale gaat in gesprek met Berlijn over de verhouding tussen politiek en legerleiding en over hoe het is om eindverantwoordelijkheid te dragen voor de missies in onder andere Irak en Afghanistan.


Generaal Dick Berlijn begon zijn militaire carrière aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Op 11 juni 1977 maakte hij als Starfighter-piloot een duikvlucht op de trein die door Molukkers was gekaapt. In 2004 wordt Berlijn benoemd tot Chef-Defensiestaf in de rang van generaal. In 2005 werd deze functie omgezet tot die van Commandant der Strijdkrachten, de hoogste functie in de Nederlandse krijgsmacht. In deze functie was generaal Berlijn de voornaamste militaire gesprekspartner van de minister van Defensie bij bijvoorbeeld uitzending van Nederlandse militairen voor vredesmissies.


Het interview wordt afgenomen door Henk Procee en Peter Timmerman, beide werkzaam bij het Studium Generale van de Universiteit Twente.Donderdag 11 december, 19.30-21.00 uur.

Vrijhof/Amphitheater. Aanmelden vooraf is niet mogelijk.

De lezing wordt mede mogelijk gemaakt door Assemblee Sprekersbureau Maastricht: www.assemblee.nl.