29 mrt - Rusland


RuslandHet land van tsaren, glasnost, perestrojka en van de eerste bemande ruimtereis. Studenten chemische technologie en (technische) natuurkunde ndernemen een studiereis naar Rusland. Zij ontmoeten daar de Rus met zijn typische Russische ziel. Wat houdt zoiets in en wat merk je ervan in de alledaagse omgang? Dit symposium biedt het antwoord. En hoe is het met wetenschap en technologie gesteld? Chroetsjov wist er in de Koude Oorlog wel raad mee. Na een bezoek aan Sillicon Valley liet hij Akademgorodok (‘academisch stadje’) bouwen voor tienduizend wetenschappers. Een succesvolle beleidsdaad? Dit symposium doet eveneens verslag van de wetenschap in Rusland.


Akademgorodok - onderwijs en onderzoek in Rusland

Ir. Lisette Harting, studeerde elektrotechniek aan de Universiteit Twente en verbleef voor een stage enkele maanden in Akademgorodok.


De Russische ziel

Drs. Marie Thérèse ter Haar studeerde Ruslandkunde en Russisch aan de Universiteit van Amsterdam en komt regelmatig in Rusland. Zij is de drijvende kracht achter Empirique een organisatie die reizen, arrangementen en lezingen met betrekking tot Rusland verzorgt. Zie ook: www.empirique.nl.


Donderdag 29 maart, 19.30-22.00 uur. Vrijhof/Amphitheater. Aanmelden vooraf is niet mogelijk.


Dit symposium is tot stand gekomen in samenwerking met studiereiscommissie Matryohska van de studieverenigingen Alembic en Arago.