Second Life op 13 juni

Second Life onder de loep
De internetwereld Second Life staat volop in de belangstelling. Er zouden inmiddels miljoenen ‘bewoners’ verblijven. Zij kopen virtuele huizen, auto’s en kleding bestaande uit louter pixels, maar wel voor echte dollars! Veel bedrijven zien brood in deze nieuwe economie en openen filialen in Second Life. Op woensdag 13 juni houdt de gerenommeerde Amerikaanse onderzoeker Peter Ludlow op de Universiteit Twente een lezing over een tweede leven in Second Life.


Peter Ludlow is regelmatig in Second Life te vinden in de vorm van zijn avatar Urizenus Sklar. Hij is oprichter van de Second Life Herald, een digitale ‘krant’ die de bewoners van deze wereld op de hoogte houdt van alle gebeurtenissen. Tijdens zijn lezing zal Ludlow uitleggen hoe deze wereld in elkaar steekt en precies werkt. Belangrijk onderdeel is de virtuele economie; Ludlow laat zien hoe bedrijven het beste de kracht van Second Life kunnen benutten. Daarnaast zoomt Ludlow in op een aantal sociale aspecten en problemen van Second Life, zoals het fenomeen ‘ageplay’, waarbij bewoners zich veel jonger (of ouder) voordoen dan ze in werkelijkheid zijn. Ludlow zal ook een aantal opgeblazen verhalen die over Second Life de ronde doen relativeren. Aan het slot van zijn lezing zal hij speculeren over de toekomst van virtuele werelden als Second Life.


Prof. dr. Peter Ludlow is hoogleraar filosofie en taalkunde aan de Universiteit van Michigan in de Verenigde Staten.


Deze lezing is een coproductie van het Studium Generale en het Centre for Information Technology and Society (CITS) van de Universiteit Twente.


Woensdag 13 juni, 19.30 - 21.00 uur, Waaier (zaal 2), Campus UT. Aanmelden vooraf niet mogelijk, toegang gratis.


Let op: deze lezing is in het Engels!