Henk Zijm in gesprek met studenten op 12/12


Aankondiging:


De UT en de wereld!

De cultuurshock


Wat gebeurt er als je als welvarende UT-student of -medewerker in een arm ontwikkelingsland komt? Wat doet deze ervaring met jezelf en met je wereldbeeld? Tijdens de try-out van het discussieprogramma De UT en de wereld op woensdag 12 december gaan studenten en medewerkers met rector Henk Zijm in discussie over hun ervaringen in het verre buitenland.


Studenten en medewerkers van de UT trekken regelmatig de wijde wereld in om met eigen ogen te zien hoe het daar toegaat, of om concreet te helpen. Daarbij doen ze vaak heftige ervaringen op, die flink aan het denken zetten. Hoe ga je met de cultuurshock om als je weer veilig in de collegebanken zit? De UT en de wereld is een discussieprogramma van Studium Generale waarin Floor de Jong (BIT) en Lieke Asma (PSY) over hun heftige studiereis naar India vertellen. Dr. Wim de Boer vertelt over zijn twee jaar werkervaring als onderwijskundige in Mozambique. Zij discussiëren op woensdag 12 december met rector Henk Zijm over het nut van sociale studiereizen en over hoe je je betrokkenheid op de wereld binnen de UT verder kunt vormgeven.


De UT en de wereld. Woensdag 12 december, 16.00 - 18.00 uur, Audiozaal/Vrijhof. Aanmelden vooraf niet nodig. Toegang, hapje en drankje zijn gratis.