Pro-U

Workshops

Workshops zijn korte professionaliseringsmodules van één dagdeel, die plaatsvinden op locatie van de Universiteit Twente. 

Deze workshops voor docenten en andere medewerkers uit het onderwijs zijn bedoeld om kennis te maken met een bepaald onderwerp en hier inspiratie op te doen voor de eigen (les)praktijk. Enkele workshops zijn specifiek gericht op één doelgroep (po, vo of vakspecifiek), maar toegankelijk voor alle docenten met interesse in het onderwerp. In sommige gevallen is enige voorkennis gewenst. Workshops worden gegeven door medewerkers of partners van de Universiteit Twente. Het aanbod voor schooljaar 2018-2019 bestaat uit onderstaande workshops, ingedeeld in drie thema’s: 

PLANNING

Pro-U workshops vinden plaats op maandagmiddag van 15.00 – 18.00 uur op de Universiteit Twente. De workshops zijn verspreid over vier blokken. Hieronder zijn de exacte data en aanmelddeadlines per blok te vinden. Aanmelden kan vanaf het nieuwe schooljaar (september 2018). Wil je op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.  


Datum

Blok

Workshops

Aanmelddeadline

Maandag 5 november 2018, 15.00-18.00 uur

Blok 1

Formatief toetsen

Scheikunde: polymeren  

Duurzame onderwijs-verbetering d.m.v. PLG's  

Aanmelden niet meer mogelijk

Maandag 14 januari 2019, 15.00-18.00 uur  

Blok 2

Kritisch denken

Lesson study    

Bèta en taal

Video feedback coaching

- Ouderbetrokkenheid

Aanmelden niet meer mogelijk

Maandag 4 februari 2019, 15.00-18.00 uur  

Blok 3

Differentiatie

Simulatie datateam

Natuurkunde: quantumwereld

- Stiefkind in de klas 

Aanmelden niet meer mogelijk

Maandag 1 april 2019, 15.00-18.00 uur

Blok 4

PWS-begeleiding

- Meten leskwaliteit  

- Als waarden botsen

Wiskunde: vakdidactische theorieën

Aanmelden niet meer mogelijk

INSCHRIJVEN en KOSTEN 

Deelname aan een workshop kost € 95,- per persoon. De uiterlijke aanmelddeadline per workshop kunt u vinden in de bovenstaande tabel. Dit schooljaar (2018/2019) is het niet meer mogelijk om aan te melden voor een van de workshops. Indien op de dag van de aanmelddeadline minder dan 8 deelnemers ingeschreven zijn, zal deze niet doorgaan. Het maximum aantal deelnemers aan een workshop is 20, vol = vol. Vragen kunnen gesteld worden via een mail naar pro-u@utwente.nl.  

MEER INFORMATIE 

Voor vragen kunt u contact opnemen met pro-u@utwente.nl en om op de hoogte te blijven van o.a. de planning en ontwikkelingen kunt u zich hieronder inschrijven voor de nieuwsbrief. In september zal tevens het Pro-U jaarprogramma beschikbaar worden gemaakt.