Zie Online onderwijs

Ondersteuning online onderwijs

Andere Initiatieven rondom online onderwijs.

In heel Nederland ontstaan allerlei initiatieven om docenten en scholen te ondersteunen bij het verzorgen van online onderwijs. Als aanvulling op de andere pagina’s binnen dit platform delen wij graag een aantal van deze betrouwbare bronnen.

Websites

Lesopafstand – Dit initiatief van Kennisnet, het ministerie van OCW en de sectorraden bundelt informatie voor leraren (PO, VO, MBO) en ouders.

Leraar24 – Dit platform biedt direct toepasbare, praktische informatie voor leraren in het PO, VO en MBO. Veel onderzoeksresultaten op dit platform worden ondersteund met korte video’s. Leraar24 is een samenwerking tussen het NRO, Kennisnet en CAOP.

Digitale Didactiek – De Open Universiteit ontwikkelde het platform Digitale Didactiek om studenten en docenten in het HO te ondersteunen in de periode dat instellingen gesloten zijn door het coronavirus.

De Education Endowment Foundation (EEF) publiceerde recentelijk een rapport over de inzet van digitale technologie om het leervermogen van kinderen te verbeteren (Let op: dit rapport is in het Engels).

Universiteit Utrecht over schoolexamens - Hoe gaan we nu bepalen wie er slaagt en wie er zakt? De Universiteit Utrecht heeft een stappenplan ontwikkeld dat scholen kan helpen om een goede analyse van de situatie te maken, en op basis van het beeld dat ontstaat onderbouwde beslissingen te nemen.

Kletskaartjes - De kletskaartjes zijn bedoeld als bruggetje naar een goed of mooi gesprek tussen docent of ouder en kind. Het is een mooi platform en de kaartjes zijn gratis.

Blog "Online onderwijs: Kwaliteit en duurzaamheid?!"

NRO Afstandsonderwijs

Netoo

Online learning Idlovub