Pro-U

Ondersteuning in de klas

Naast het nascholingsaanbod van Pro-U voor docenten, organiseert het Pre University programma van de Universiteit Twente (Pre-U) tal van activiteiten en middelen om de dagelijkse lespraktijk te ondersteunen. Hieronder vindt u een greep uit het assortiment. 

Persoonlijk Assistent Leraar (PAL)

Voor het voortgezet onderwijs bieden wij de mogelijkheid aan om een Persoonlijk Assistent Leraar in te zetten. Een Persoonlijk Assistent Leraar (PAL) ondersteunt je in je werkzaamheden. Er zijn drie soorten PALs: de reken-, taal- en bètaPAL. 

Meer informatie over Persoonlijk Assistent Leraar
Ga naar de Pre-U website
Online Leeromgeving (OLO)

De Online Leeromgeving is een speciale website met honderden oefeningen en animaties van schoolvakken die leerlingen helpen met het begrijpen van de lesstof. De animaties vormen een interactieve manier om de belangrijkste vakinhoud en onderwerpen in eigen tempo te bestuderen, te oefenen met opgaves en om zelfs de moeilijkste vakken onder de knie te krijgen. Docenten kunnen de Online Leeromgeving gebruiken in hun les of ter ondersteuning bij het uitleggen van lesstof. 

Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op de Online Leeromgeving
Ga naar de Online Leeromgeving
Leskoffers huren voor in de klas

Pre-U biedt leskoffers aan op het gebied van quantummechanica en een leskoffer behorend bij de NLT-module Lab on a Chip. Op deze manier wordt de abstracte theorie tastbaar in de les. Scholen kunnen deze koffers huren tot een maximum van acht aaneengesloten lesweken. 

Nieuwsgierig? Lees meer op de website van het leerlingenlab
ga naar de leskoffers van het leerlingenlab
Profielwerkstuk Helpdesk

Wij ondersteunen leerlingen bij hun profielwerkstuk. Op de website van Pre-U zijn tal van profielwerkstuk onderwerpen te vinden ter inspiratie voor leerlingen. Daarnaast kunnen leerlingen via het online formulier een vraag stellen aan een student of docent van de University of Twente. 

Profielwerkstuk Helpdesk voor leerlingen
Ga naar de Pre-U website
Meesterproefbegeleiding

Voor leerlingen van technasium scholen bieden wij meesterproefbegeleiding. Leerlingen krijgen hulp van een expertbegeleider die hen kunnen helpen met vragen die je hebt over het onderwerp. De expertbegeleiders komen uit verschillende vakgebieden van de University of Twente. Op de Pre-U website vindt u een overzicht met onderwerpen van alle vakgebieden en een lijst van alle aangeboden studies. 

Meer informatie over meesterproefbegeleiding
Ga naar de Pre-U website

Overige Verzoeken

Als een school een specifieke adviesvraag heeft, iets wil onderzoeken in school of een stageopdracht heeft, kunnen we samen op zoek naar mogelijkheden of kennis binnen een onderzoeksgroep of opleiding aan de UT. Mail uw vraag of verzoek aan pro-u@utwente.nl.