Pro-U

Ondersteuning in de klas

Pro-U biedt verschillende activiteiten om u als docent zo goed mogelijk te ondersteunen in de klas. 

Masterclass mindhacking 

De pedagogische aanpak van Mindhacking Life geeft je handvatten in het terugdringen van hinderend gedrag en hoe je dit, zonder verlies van de relatie en inhoud, kan doen. Zelfs als je flink getriggerd raakt.

Persoonlijk Assistent Leraar (PAL)

Een student van de University of Twente ondersteunt een docent in de klas als Persoonlijk Assistent Leraar (PAL).

Pre-U Online Leeromgeving

Leerlingen en docenten kunnen via de Online Leeromgeving honderden animaties en experimenteerruimten bekijken. 

Leerlingenlab

De University of Twente heeft een laboratorium speciaal ingericht voor leerlingen van de basisschool en de middelbare school: het Pre-U Leerlingenlab

Profielwerkstuk helpdesk

Om leerlingen op weg te helpen bij hun profielwerkstuk, bieden wij een website met allerlei ideeën voor onderwerpen. Daarnaast kunnen leerlingen een vraag stellen aan een student of docent van de University of Twente.

Meesterproefbegeleiding

Voor leerlingen van Technasium scholen die het vak Onderzoeken & Ontwerpen volgen, bieden wij meesterproefbegeleiding aan.

Workshops voor leerlingen 

Wilt u met uw klas een dag naar de University of Twente komen of heeft u behoefte aan een workshop op locatie van uw school? Bekijk dan eens onze workshop programma's.

Profielkeuzedagen

Speciaal voor leerlingen die hun profielkeuze moeten maken kunnen scholen deelnemen aan onze Profielkeuzedagen op de University of Twente.