Cursussen

Masterclass Mindhacking

 

Masterclass Pedagogisch handelen > in praktijk

Algemeen

Soms wordt het zomaar ‘zwaar weer’ in een les. De leerlingen zijn rumoerig, onrustig en misschien zelfs provocerend. Veel goede leerkrachten en prachtige lessen gaan ter ziele, omdat er teveel tijd nodig is voor het bijsturen en coachen van storend gedrag tijdens de les. Een alternatief is negeren of wegsturen. Maar daar was het je allemaal niet om te doen!

Een leraar of coach is per definitie inspirerend als hij ook in moeilijke momenten waarachtig handelt. Met respect voor zichzelf, zijn positie en anderen. Zonder de gelijkwaardigheid van de ander uit het oog te verliezen. Dat is wat deze tijd van ons vraagt en onze jongeren leren dat door naar ons te kijken.

De pedagogische aanpak van Mindhacking Life geeft je handvatten in het terugdringen van hinderend gedrag en hoe je dit, zonder verlies van de relatie en inhoud, kan doen. Zelfs als je flink getriggerd raakt.

Masterclass

Mindhacking Life geeft handen, voeten en impact aan reeds aanwezige kennis over ontwikkelingspsychologie, gedragskunde en pedagogiek. Ondersteund door neuro-wetenschappelijk theorie en filosofieën maak je een persoonlijke ontdekkingsreis langs patronen en heilige huisjes.

Kijk op een andere manier naar problemen en gedrag, en zie de schat aan informatie en mogelijkheden die vrijkomt.

Doelen:

-   van ieder incident een leermoment maken

-   ontwikkelen van een positief leerklimaat

-   werken aan waarachtigheid, geloofwaardigheid en gelijkwaardigheid

Begeleiding en bijeenkomsten

De Masterclass wordt begeleid door Esmée Detmers. Zij is gespecialiseerd in werken met probleemgedrag en weerstand bij jongeren in het onderwijs.

Groepsgrote tussen minimaal 10 maximaal 14 deelnemers

Kosten per deelnemer: 185 euro.

De masterclass bestaat uit 2 workshops.

We beginnen met de theoretische onderbouwing van de aanpak waarna we de kennis life gaan toepassen in kleine groepjes. In de tussenliggende week kun je de inzichten meteen 1 op 1 toepassen in uiteenlopende situaties in je eigen praktijk. In de volgende bijeenkomst pakken we het groter aan. We gaan de aanpak met behulp van een systemische interventie uitproberen. Hierdoor voel je meteen wat de meerwaarde is voor jou, je leerling en de klas.

Voor meer informatie kijk op: www.mindhackinglife.nl De data voor deze Masterclass zijn:

Maandag 13 november 2017 van 15.00 - 18.30 uur

Maandag 27 november 2017 van 15.00 - 18.30 uur

Aanmelden kan tot en met 1 november. 

Aanmelden masterclass mindhacking

Na afloop van de masterclass zal een factuur worden gestuurd naar het door u opgegeven factuuradres. Indien u verhinderd bent, kan een collega in uw plaats deelnemen. Mocht dit het geval zijn, wilt u deze wijziging dan aan ons doorgeven via pro-u@utwente.nl. Restitutie is helaas niet mogelijk.

Uw gegevens
toets de volgende code in: 20563