Zie Adviseren

Pro-U assessments

ASSESSMENTs: EEN OORDEEL OVER ONDERWIJS

Assessments maken duidelijk of mensen geschikt zijn voor bepaalde functies of voor het (versneld) volgen van opleidingen op het gebied van onderwijs. Tevens geven ze advies over de best passende professionele ontwikkeling. Op die manier kunnen docenten optimaal bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs.  

De assessments (voorheen aangeboden door het Assessment Centrum Twente) zijn beschikbaar voor docenten en werkgevers die met vragen zitten op het gebied van loopbaan, personeelsbeleid en geschiktheid van kandidaten voor specifieke opleidingstrajecten. Meestal wordt een assessment door de werkgever aangevraagd, uiteraard in samenspraak met zijn werknemer. Het kan echter ook gebeuren dat een docent op eigen initiatief een assessment aanvraagt. 

Mogelijke vragen van kandidaten of docenten zijn:

  • “Kan ik na een carrière buiten het onderwijs aan de slag als leraar in het basis- of voortgezet onderwijs?” 
  • “Welke scholing heb ik nog nodig om zo snel mogelijk mijn (eerstegraads)lesbevoegdheid te krijgen?”
  • “Past de functie die ik op het oog heb bij mij en heb ik daar aanvullende scholing voor nodig?”
  • “Hoe zet ik mijn lerarenbeurs zo goed mogelijk in?”
  •  “Heb ik voldoende kennis van de vakken?”

Mogelijke vragen van schoolleiders zijn:

  • “Is mijn kandidaat geschikt is voor het beroep, of voor een bepaalde opleiding?”
  • “Wat is de richting waarin een docent zich het beste kan ontwikkelen?”
  • “Wat zijn de eerder verworven competenties van een kandidaat, waardoor een docent wellicht in kan stromen in een verkorte variant van een opleiding?”

TYPEN ASSESSMENTS

De best passende assessment is afhankelijk van de vraag van u als kandidaat of werkgever. Pro-U biedt daarom vier verschillende assessments aan. Toch vindt binnen één type assessment vindt altijd maatwerk plaats, afhankelijk van de situatie of achtergrond. Klik op een type assessment voor meer informatie.

Twijfelt u als (toekomstig) docent of werkgever over welk assessment het beste bij u en uw situatie past? U mag altijd contact met ons opnemen.

Contact

Bent u op zoek naar meer informatie of heeft u vragen? Neem contact op met Jan Volbers of Paula Krupers - Achterberg via onderstaande contactgegevens, of met Pro-U via pro-u@utwente.nl.