Zie Activiteiten

Verandertrajecten

Activiteiten in 2020-2021 gaan door in aangepaste vorm

Verandertrajecten binnen scholen worden op maat bepaald en uitgevoerd. 

Wanneer een school aan de start staat van een verandering, er middenin zit of al een eind gevorderd is, dan kan het zijn dat de school ondersteuning wenst bij het traject. Dergelijke steun kan verleend worden als de verandering aansluit bij de expertise van ELAN-collega’s. De steun wordt altijd op maat verzorgd.

Doelgroep

Verandertrajecten zijn voor docenten, leergemeenschappen en schoolleiding in het PO en VO.

Activiteiten

Net als bij alle andere onderdelen van het Pro-U aanbod zijn verandertrajecten gekoppeld aan een duidelijke praktijkbehoefte en gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. In alle projecten wordt in overleg een focus gekozen en een gezamenlijk doel bepaald. Alle verandertrajecten omvatten activiteiten gericht op de analyse, het ontwerp en/of de evaluatie van een verandering. Hoeveel tijd aan elke taak besteed wordt hangt van de situatie af. Verandertrajecten kunnen grofweg op twee manieren worden uitgevoerd: door een leergemeenschap of door een klinisch partnerschap.

Leergemeenschap

Bij een leergemeenschap zijn de scholen leidend en biedt Pro-U ondersteuning, bijvoorbeeld door te adviseren, door gereedschappen aan te leveren, of door kennis te delen. De focus, het doel en de planning worden in overleg vastgesteld.

Klinisch partnerschap

Bij een klinisch partnerschap neemt Pro-U de leiding en ook de verantwoordelijkheid voor de coördinatie, echter altijd in overleg met de scholen. De focus, het doel en de planning van het verandertraject worden in overleg bepaald.

Kosten

Op basis van een intakegesprek wordt op maat een prijsopgave opgesteld.

Contact

Heeft u interesse in een intakegesprek of bent u op zoek naar meer informatie? Neem contact op met Pro-U door een mail te sturen naar pro-u@utwente.nl.