Zie Inspiratiemiddagen

Inspiratiemiddag NLT/O&O [online]

deze activiteit heeft onlangs plaatsgevonden

De inspiratiemiddag NLT en O&O heeft onlangs plaatsgevonden. Heeft u deze helaas gemist, maar bent u wel geïnteresseerd? Houd dan onze website in de gaten voor het actuele aanbod.

Combineer het beste van twee werelden van de vakken nlt en o&o

Programma

Deze online inspiratiemiddag staat in het teken van het verbinden van de vakken NLT en O&O. We gaan kijken naar een manier waarop een opdracht voor beide vakken bruikbaar kan worden. Welke didactiek gebruiken de vakken en hoe is dat zichtbaar in de gebruikte vakken? Hoe kunnen we de sterke kanten van beide werelden combineren als we opdrachten ontwikkelen? Door deel te nemen aan deze inspiratiemiddag, helpt u mee aan de ontwikkeling van de samenwerking van de vakken. Zo kunnen we samen onderzoek en onderwijs dichter bij elkaar brengen!

De middag begint met een keynote waarin Dominiek Veen van Platform Talent voor Technologie verbinding legt tussen NLT O&O en bedrijven. Daarna volgt een combinatie van theorie, quiz en discussie waarin we gaan kijken naar hoe een goede opdracht eruitziet. Het tweede deel van de middag sluiten een aantal bedrijven uit de regio aan en zullen we in groepen aan de slag met opdrachten van deze bedrijven. Op deze manier kunnen we opdrachten ontwerpen die zowel voor bedrijven als scholen in te zetten zijn.

Betrokkenen

De middag wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Technasium, Vereniging NLT en Platform Talent voor Technologie. Daarnaast werken ook de volgende bedrijven uit de regio mee:

Doelgroep

De doelgroep van deze inspiratiemiddag zijn bèta docenten. Meer specifiek hebben we het hier over NLT-, O&O- en T&T-docenten en docenten van multidisciplinaire bètavakken en -projecten.

Planning & kosten

 • Datum: donderdag 14 januari 2021
 • Tijd: 14.00 - 17.00 uur
 • Locatie: online (via Microsoft Teams)
 • Kosten:
  - Pro-U partnerschool, leden van NLT en partnerscholen Technasium: € 30,- 
  - overig: € 50,-  

Na het volgen van deze inspiratiemiddag..

 • ..kunt u aangeven wat de kenmerken zijn van een goede NLT-opdracht en een goed O&O-project.
 • ..kunt u aangeven hoe multidisciplinaire schoolvakken op uw school gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van de sterke punten van andere multidisciplinaire schoolvakken.
 • ..heeft u ideeën en mogelijkheden opgedaan om in samenwerking met minimaal één bedrijf een goede opdracht te schrijven voor NLT, O&O, een ander bètavak of een combinatie van deze vakken.

Partners