Zie Pre-U - Onderzoeken met de klas

Xperimenta Magazine

Na een succesvolle eerste editie met de naam Zaboekie Magazine, is inmiddels ook ons tweede magazine gelanceerd. Xperimenta Magazine gaat over Licht. Ook in dit magazine staat het onderzoekend leren centraal. Het thema wordt vanuit verschillende kanten belicht: vanuit natuurwetenschappelijke invalshoeken, maar ook vanuit bijvoorbeeld de psychologie, kunst en filosofie. Die brede aanpak vinden wij belangrijk omdat we kinderen willen leren dat je altijd vanuit meer kanten naar iets kunt kijken. 

Ons Xperimenta Magazine is vooral bedoeld als lesmateriaal dat de leerkracht kan inzetten in de klas. Dit kan als verdiepingsmateriaal op het methodegebonden werk, of als vervanging voor bepaalde lessen. In het magazine vind je theorieën, maar ook doordenkers en experimenten die je zelf in de klas kunt uitvoeren. Zo ben je op veel verschillende manieren bezig met het thema.

Helaas verkopen we dit magazine niet meer, wel zijn er nog enkele magazines op voorraad. Heb je interesse, stuur dan een mail naar pre-u@utwente.nl.