Nieuwsarchief

Verhuizing gegevens van TeleTOP naar Blackboard niet automatisch


De huidige TeleTOP-gegevens worden straks handmatig overgezet naar Blackboard. Dat heeft de Stuurgroep Blackboard besloten. De komende weken maakt de projectgroep Blackboard een plan voor de ondersteuning van docenten bij het overzetten van vakken.


Eén van de belangrijkste aandachtpunten bij de overstap naar Blackboard is de migratie van gegevens vanuit TeleTOP. De projectgroep heeft als uitgangspunt dat dit voor docenten zo min mogelijk tijd en energie zou moeten kosten. Vandaar dat de projectgroep de afgelopen maanden onderzocht of vakken en andere data automatisch overgezet konden worden van TeleTOP naar Blackboard.

“Onze conclusie was duidelijk: niet aan beginnen”, licht Karen Slotman namens de projectgroep toe. “Het is enorm ingewikkeld en tijdrovend om een script te schrijven dat gegevens automatisch verhuist. Dat zou bovendien alleen de moeite waard zijn als we garanties hadden dat het foutloos werkt. Maar die garantie hebben we niet. Met als gevolg dat docenten dan alsnog al hun gegevens zouden moeten nalopen en eventueel verbeteren.”

Naast de technische overweging, speelt ook de opbouw van beide systemen een rol. In TeleTOP is alle informatie gekoppeld aan roosters. Blackboard kent een andere inrichting. Ook daardoor is het ingewikkeld gegevens automatisch van het ene naar het andere systeem over te zetten.”


Ondersteuning

Vanaf juni 2009 kunnen docenten starten met het inrichten van hun vakken in Blackboard. De projectgroep is bezig een plan te maken voor ondersteuning van docenten bij het overzetten van gegevens vanuit TeleTOP. Karen Slotman “We inventariseren nu per faculteit hoeveel werk het overzetten gaat kosten. Op basis daarvan maken we een plan voor ondersteuning. Docenten moeten straks een beroep kunnen doen op mensen die ze helpen met het verhuizen van de data.” In april moet het plan klaar zijn. Daarnaast kunnen docenten zich vanaf april inschrijven voor workshops in de maanden mei en juni om de nieuwe ELO onder de knie te krijgen.


Voor meer informatie over Blackboard kunt u kijken op www.utwente.nl/so/blackboard