Zie Nieuwsarchief

14 oktber: Kick-off Blackboard

14 oktober: Kick-off Blackboard


Op dinsdag 14 oktober vond de kick-off van Blackboard plaats. Bijna alle projectleden waren aanwezig, een aantal moest helaas wegens ziekte afzeggen. De kick-off bestond uit twee delen: een inhoudelijk en een informeel deel.


De opening van de bijeenkomst werd verzorgd door Susanne Wichman. Aan de hand van het boek “Blikwisselingen” van Robbert Dijkgraaf vertelde zij enkele anekdotes over het stellen van deadlines. Moraal van het verhaal: “De deadline van het Blackboard project is strak, maar haalbaar. Ook heb je deadlines nodig om goed te presteren.”

Na de opening hebben alle projectleden met elkaar kennis kunnen maken door middel van een creatief opgezette kennismakingsactiviteit.


Het inhoudelijke deel van de bijeenkomst werd door Lisa Gommer gestart door de stand van zaken op dit moment en de verdere planning van het project toe te lichten. Lisa maakte hierbij de mijlpalen en deadlines in de planning zichtbaar. De projectleden gingen daarna in groepen uiteen om ludieke oplossingen te bedenken voor de communicatie en instructie in de richting van studenten en docenten. De ludieke insteek was gekozen om zo de creativiteit te verhogen. En dit heeft gewerkt! Er zijn ideeën van het uitzetten van prijsvragen en het houden van Blackboard Belgische Bieren en Bitterballen Borrels tot meer serieuze ideeën over het creatief inzetten van media. Het inhoudelijke deel werd afgesloten door Willem Valkenburg van de TU Delft, die een aantal functionaliteiten in Blackboard heeft laten zien en toegelicht. Tijdens dit inhoudelijke deel werden de projectleden gemotiveerd door een heerlijke Blackboard taart!Daarna was het tijd voor het informele deel. Een groot deel van projectleden ging mee bowlen. De bowlinggroep met de hoogste score en de individuen met de hoogste score hebben een unieke prijs uitgereikt gekregen: een eigen Blackboard (krijtbordje). Na alle inspanning van de middag was het tijd om aan te schuiven bij restaurant De Fusting. Een gezellig en uitgebreid diner volgde. Na een laatste bakje koffie gingen ook de laatste projectleden met een voldaan gevoel én het besef dat het project nu echt is begonnen, huiswaarts.