Pilots Blackboard starten in derde kwartiel

De pilots voor Blackboard starten in het derde kwartiel. Docenten die mee gaan doen aan de pilots, werden deze week via workshops ingewijd in het gebruik van de nieuwe elektronische leeromgeving (ELO) van de UT.

Yfke Ongena, als Universitair Docent verbonden aan de faculteit Management en Bestuur, is één van de deelnemers aan de pilot Blackboard. Ook zij volgde deze week de workshop. Yfke: “Het is me duidelijk geworden dat je bij het overstappen van TeleTop naar Blackboard dezelfde uitgangspunten voor de inrichting van je vak kunt meenemen. Maar je moet er over nadenken of je dat wel wil. Want er zijn ook andere indelingen mogelijk die handig kunnen zijn. Je kunt bijvoorbeeld alle cursusmaterialen per bijeenkomst ordenen, maar je kunt ook alle presentaties en literatuur in aparte mappen plaatsen.”

E:\S&O\Blackboard\Website\Nieuws\pilot bb 1.jpg

Ervaring opdoen

De Blackboard pilots beginnen op 2 februari. Zo’n tien pilotvakken zullen een kwartiel met Blackboard gaan werken. Belangrijk doel van de pilot is het krijgen van input om het systeem verder in te kunnen richten voor het straks door de rest van de UT gebruikt gaat worden. Daarnaast kan zo ervaring worden opgedaan met gebruikersondersteuning van Blackboard.

Blackboard is de nieuwe ELO van de Universiteit Twente. Het systeem is met ingang van het studiejaar 2009-2010 in de lucht en vervangt het huidige TeleTop. De belangrijkste reden voor de keuze van een nieuw systeem is dat Blackboard zich beter leent voor de uitwisseling van gegevens met andere systemen. De komende periode worden nieuwe informatiesystemen ingevoerd voor studentregistratie en studievoortgang (Osiris) en roostering (Syllabus Plus). In het studiejaar 2010 - 2011 worden de drie systemen onderling aan elkaar gekoppeld, zodat er efficiënter en gemakkelijker kan worden gewerkt.

Voor meer informatie over de invoering van Blackboard op de UT kunt u terecht bij projectleiders Lisa Gommer ( S & O) en Erik van den Bosch (ICTS) of op de informatiewebsite van Blackboard: http://www.utwente.nl/diensten/so/blackboard