Het in december 2005 door de Adviescommissie ELO uitgebrachte advies over de toekomstige Electronische Leeromgeving voor de UT heeft behoorlijk de aandacht getrokken in de media. Hier een korte opsomming van de reacties.

De meest uitgebreide aandacht kreeg het rapport A over onderwijsscenario’s. Harm Weistra heeft dit gerecenseerd voor de E-learning themasite van SURF. Weistra vindt dat we te veel uitgegaan zijn van de wensen en behoeften van de huidige student. Hij concludeert dat we te weinig hebben gedaan aan het ontwikkelen van een toekomstvisie op het onderwijs en te veel naar de behoeften van de huidige studenten en docenten hebben gekeken.

Verder was er een uitgebreid bericht op de Edusite, met een toelichting van de voorzitter van de commissie, prof. dr. Marijk van der Wende en reactie van Teletop BV in de persoon van drs. Quirijn Hamel.

De volgende webloggers maakten een kort berichtje over het ELO Advies: Patrick Klaassen (Universiteit Leiden) en Wilfred Rubens (Universiteit Utrecht). Deze werden vervolgens weer gelinkt door een aantal andere weblogs.