Zie Nieuwsberichten

Informatie over Studielink en DigID

De overheid heeft aangegeven dat de door Diginotar uitgegeven beveiligingscertificaten niet meer 100% betrouwbaar zijn. Ook Studielink maakt voor de verbinding met DigiD gebruik van een dergelijk certificaat.

Logius, de beheerder van DigiD, heeft aangegeven dat er op dit moment geen indicatie is dat DigiD niet betrouwbaar is. Het kan echter zijn dat je bij het inloggen via DigiD de melding krijgt van je browser dat de website die je wilt bezoeken waarschijnlijk niet betrouwbaar is. De overheid adviseert om in dat geval je sessie te beƫindigen. Studielink sluit zich aan bij dat advies.

We adviseren je in dat geval om een paar dagen te wachten, voordat je het opnieuw probeert. Hou intussen Studielink goed in de gaten (ook via. info.studielink.nl) of de problemen intussen opgelost zijn.

Als je echter niet kunt wachten, omdat je tegen een deadline van de onderwijsinstelling aan zit, dan adviseren we je om rechtstreeks contact met de onderwijsinstelling op te nemen.

Het probleem met de beveiligingscertificaten betreft niet Studielink zelf, maar alleen de verbinding met DigiD. De gegevens die je in Studielink hebt opgegeven blijven veilig.

We verwachten dat binnen een paar dagen de problemen met DigiD opgelost zijn. Via info.studielink.nl houden we je op de hoogte.