Zie Nieuwsberichten

Update 2: Studielink niet beschikbaar do middag 13-10 t/m za 15-10

Na opnieuw een aantal testen te hebben uitgevoerd op de nieuwe broker, is besloten dat deze definitief aankomend weekend geïnstalleerd zal worden. Om ervoor te zorgen dat er tijdens de installatie voldoende specialisten beschikbaar zijn, moet Studielink een dag eerder dan gepland beginnen. Dit betekent dat Studielink op donderdag 13 oktober vanaf 17.30 uur tot zaterdagmiddag 15 oktober 12.00 uur niet beschikbaar zal zijn. Mochten er zich tijdens de migratie onverwacht problemen voordoen, dan kan het zijn dat Studielink pas zaterdagavond weer beschikbaar zal zijn. Studielink zal tijdens de installatie het berichtenverkeer met de instellingen stil leggen en weer opstarten zodra SL4.0 beschikbaar is.


Vorig bericht:


Studielink heeft besloten om de installatie van SL4.0 (vervanging broker) een week uit te stellen. De komende dagen zullen een aantal maatregelen worden doorgevoerd die voor een goede overgang naar de nieuwe broker zullen zorgen.

Dit betekent dat Studielink op vrijdag 14 oktober vanaf 17.30 uur tot zondag 16 oktober 17.00 uur niet beschikbaar zal zijn. Studielink zal tijdens de installatie het berichtenverkeer met de instellingen stil leggen en weer opstarten zodra SL4.0 beschikbaar is.


Vorig bericht:


Vanwege de installatie van een nieuwe Studielink versie (Studielink SL4.0) zal Studielink op donderdag 6 oktober vanaf 17.30 uur tot zondag 9 oktober 17.00 uur niet beschikbaar zijn. Studielink zal tijdens de installatie het berichtenverkeer met de instellingen stil leggen en weer opstarten zodra SL4.0 beschikbaar is.


Aanvullende (technische) informatie tav de nieuwe versie:

Op 7 oktober 2011 zal Studielink versie SL4.0 in productie genomen worden. In Studielink versie SL4.0 is geen nieuwe functionaliteit opgenomen. SL4.0 betreft een versie van Studielink waarbij alleen een nieuwe broker geïnstalleerd zal worden. De installatie van de nieuwe broker komt voort uit de afspraken omtrent de aanbesteding van 2009. Het in gebruik nemen van een nieuwe broker is een van de maatregelen die genomen wordt om de beheerkosten van Studielink te verlagen.


Met de ingebruikname van de nieuwe broker zal er ook een wijziging plaatsvinden in de wijze van berichtenverzending aan de instellingen. In de nieuwe situatie heeft iedere onderwijsinstelling zijn eigen queue. Gevolg hiervan is dat een eventuele vertraging in de berichtenverwerking van een instelling geen gevolgen heeft voor de verwerking van berichten bij andere instellingen.