OSIRIS – Volledig beschikbaar

22 februari 2013 - 09:00 uur. Zojuist is de verhuizing van de OSIRIS storage omgeving succesvol afgerond. OSIRIS is weer volledig beschikbaar.

------------------------------------------------------------------------

Op vrijdag 22 februari 2013 van 07.00 uur tot ongeveer 09:00 uur zal het Student Informatie Systeem OSIRIS niet volledig beschikbaar zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden.

Er kunnen gedurende dit onderhoud geen overzichten worden opgevraagd in OSIRIS Student, Docent en in de Backoffice. En ook de koppeling met Studielink zal gedurende dit onderhoud niet beschikbaar zijn, waardoor mutaties in Studielink pas later die dag weer worden doorgegeven aan en beschikbaar zijn in OSIRIS.

Voor Blackboard geldt dat het item Osiris cursusinformatie niet getoond kan worden. Ook is OSMAN op moment van onderhoud niet beschikbaar of biedt geen actuele data. De reden hiervoor is dat dit systeem live gegevens uit OSIRIS verzamelt. MISUT is wel bruikbaar in genoemde periode.

Via de storingskalender kunt u controleren wanneer het onderhoud afgerond is en alle systemen weer online zijn: http://www.utwente.nl/status/

Toelichting onderhoud

Dit onderhoud is bedoeld om OSIRIS stabieler te maken. Sinds een aantal maanden heeft OSIRIS last van kleine storingen, waardoor het met enige regelmaat niet beschikbaar is voor de eindgebruikers. De storingen duren over het algemeen niet lang maar zijn wel hinderlijk.

Uit analyse is gebleken dat de OSIRIS storingen voor een groot gedeelte te wijten zijn aan de (reeds bekende) problemen met de storage omgeving van de UT. Deze problemen werken door naar OSIRIS waardoor de applicatie af en toe niet beschikbaar is.

Dit onderhoud is erop gericht om OSIRIS te verhuizen van de (instabiele) storage omgeving naar een nieuwe stabiele storage omgeving voor OSIRIS. Hiermee krijgt het systeem een betere beschikbaarheid, is het minder afhankelijk en verwachten wij dat de problemen structureel zijn opgelost.

Wij betreuren de overlast maar verwachten dat met dit onderhoud de beschikbaarheid van OSIRIS verbeterd wordt.

Vriendelijke groeten,

S&O en ICTS