Nieuwe webapplicatie voor Master aanmelding UT

De UT gaat a.s. dindag 31 mei over op een nieuwe (web)applicatie die nieuwe studenten moeten gebruiken om zich aan te melden voor een Master studie aan de UT. De huidige webapplicatie OSIRIS-Aanmeld wordt vervangen door OSIRIS-IO-Inkomend.

Hieronder enige informatie over het nieuwe systeem.

OSIRIS Aanmeld wordt vervangen OSIRIS IO Inkomend. IO staat voor ‘Incoming’ en ‘Outgoing’, ofwel de inkomende en uitgaande studenten. De Universiteit Twente gaat voorlopig alleen de inkomende studenten met IO Inkomend registeren.

Met OSIRIS IO inkomend kunnen buitenlandse studenten en Nederlandse HBO studenten zich aanmelden voor een masteropleiding bij de UT. Tevens kan met deze module de digitale aanvraag direct administratief verwerkt worden, studenten worden rechtstreeks in OSIRIS geregistreerd. Daarnaast kunnen straks ook Exchange studenten zich via IO Inkomend aanmelden, om vakken te volgen aan de Universiteit Twente, en de verwerking van deze aanvraag kan dan ook in OSIRIS worden vastgelegd. Groot voordeel is dat studenten hun aanvraag nu volledig digitaal kunnen doen, denk hierbij oa aan uploaden van documenten. Dit werkt sneller dan per post, waardoor de aanvraag sneller afgehandeld kan worden.