Blackboard onderhoud 16-18 maart: eindtijdstip LATER

Dit is een update (15 maart) van een eerder aangekondigd onderhoud.

Eerder is aangekondigd dat er Blackboard onderhoud zal starten op vrijdag 16 maart om 16:00 uur, dat naar verwachting zou duren tot zondag 18 maart ca. 15.00 uur. Op basis van de laatste tests moeten we constateren dat het eindtijdstip later zal zijn, namelijk ca. 22.00 uur.

Blackboard zal dus niet beschikbaar zijn vanaf vrijdag 16 maart 16.00 uur - zondag 18 maart ca. 22.00 uur.

Tijdens dit onderhoud wordt de laatste hand gelegd aan een verhuizing van de UT Blackboard omgeving naar servers bij het bedrijf Blackboard zelf. Reden hiervoor is dat het CvB in december 2011 heeft besloten om het technisch beheer (tot nu toe uitgevoerd door ICTS) uit te besteden aan het bedrijf Blackboard. Belangrijke redenen voor dit besluit zijn dat de UT daarmee gegarandeerd 24 uur per dag en 7 dagen per week ondersteuning krijgt, zodat direct actie ondernomen wordt als Blackboard onverhoopt uitvalt. Ook wordt hierdoor het risico op problemen bij Blackboard upgrades zo klein mogelijk.

Voor studenten en docenten verandert er niets aan Blackboard, alles blijft op dezelfde manier werken zoals voorheen. Ook aan de wijze waarop de Blackboard ondersteuning van studenten en docenten op de UT geregeld is, verandert niets.