Twee problemen met Ephorus in Blackboard

1. Deze week is geconstateerd dat Ephorus assignments in sommige courses niet getoond worden voor studenten, terwijl bij die assignments niet is ingesteld dat ze (tijdelijk) verborgen moeten worden.

Voor de docent is dit probleem te signaleren doordat er een icoontjeachter de titel van de assignment staat, terwijl er onder de titel geen tekst staat als 'Item is no longer available. It was last available on ...'.

De enige oplossing op de korte termijn (als studenten nu de opdracht moeten inleveren) is om een nieuwe Ephorus assignment aan te maken.

2. In de browser Internet explorer werkt de Ephorus-functie My Documents niet (waarmee een docent zelf een document kan uploaden voor plagiaatcontrole). Na selecteren van de file via Browse verschijnt deze niet op de pagina. In de browser Firefox lukt het wel om de file te uploaden. De huidige oplossing is dus om de browser Firefox te gebruiken.

We hebben contact gehad met de leverancier van de Ephorus software en ze hebben een nieuwere versie van de software beschikbaar waarmee het eerste probleem waarschijnlijk verholpen kan worden. We moeten deze versie eerst testen en als deze versie geen nieuwe fouten met zich meebrengt dan zullen we deze gaan invoeren. Dit zal naar verwachting pas na 27 maart zijn.