Bekende problemen na upgrade Blackboard

Tijdens het testen van het service pack dat op 27-7 is ingevoerd binnen Blackboard, zijn er een aantal problemen ontdekt bij de werking van bepaalde functies. Deze problemen zijn niet zo ernstig dat ze een reden waren om de upgrade niet door te laten gaan. Met de upgrade worden namelijk een aantal veiligheidsproblemen opgelost, dus het was van belang om dit service pack in te voeren.

Probleem 1: inlogvenster bij openen van Office documenten in Internet Explorer

Als je een attachment wilt openen dat een Microsoft Office document is (o.a. Word, Excel, Powerpoint), dan kan er een inlogvenster verschijnen. Als je dan je username en password invoert, krijg je opnieuw het inlogvenster te zien. Pas na een aantal keer invoeren en OK klikken, wordt het document geopend. Als je echter meteen op Cancel klikt zonder je username en password in te voeren, wordt het document gewoon geopend.

Volgens Blackboard is dit probleem niet Blackboard-specifiek, maar ligt het aan de werking van Office 2010 in combinatie met Internet Explorer. Er is geen oplossing voor binnen Blackboard.

Dit probleem treedt niet op:

•Bij niet-Office documenten (o.a .pdf, .zip, .jpg)

•In andere browsers dan Internet Explorer.

Workarounds:

•Klik meteen op Cancel in het inlogvenster, dan wordt het document gewoon geopend

•Gebruik de browsers Firefox of Safari.

Probleem 2: studenten kunnen geen bestanden meer verwijderen in hun groepsfolder in het Content system

Dit probleem is alleen van toepassing bij courses die het Content system gebruiken om groepswerkplaatsen aan te bieden (via de menuknop Group files o.i.d.; dit heeft niet betrekking op de functie File exchange onder de menuknop Groups).

Als een student in de groepsfolder een item wil verwijderen, volgt de melding: 'Error: not all of the files could be removed'. Het item is dan niet verwijderd.

Iemand met de rol instructor of teaching assistant kan nog wel bestanden verwijderen in het Content system.

Blackboard heeft laten weten dat ze dit probleem niet gaan oplossen voor de Blackboard-versie die wij gebruiken (de nieuwste versie is versie 9, deze wordt met ingang van studiejaar 2012-13 ingevoerd).

Workaround:

Studenten kunnen binnen hun groepsfolder een folder maken met de naam 'verwijderd' (o.i.d.). Bestanden die ze willen verwijderen, kunnen ze naar de folder verplaatsen zodat ze uit het zicht zijn.

Probleem 3: in My Grades is een grade voor een Ephorus assignment ten onrechte aanklikbaar geworden

Bij een Ephorus assignment (assignment met plagiaatdetectie) kon een student voorheen in My Grades de 'grade' niet aanklikken. Na de upgrade is de grade ineens aanklikbaar geworden, terwijl dat niet hoort. Er volgt dan een foutmelding: 'an unexpected error has occurred'.

Het probleem is gemeld bij Ephorus, zij gaan nog na of ze een fix hiervoor hebben.

Workaround:

Niet nodig, er is geen verlies van functionaliteit door dit probleem.