Nieuwsberichten

Toelichting op de storing rond het inloggen in Blackboard

Zaterdagavond 21 juni t/m maandagochtend waren er problemen met inloggen in Blackboard (zie eerdere bericht). We realiseren ons dat dit zeer vervelend was, vooral omdat het een tentamenweek is. We willen hierbij een toelichting geven op deze problemen.


Voor het inloggen op Blackboard zijn twee servers geconfigureerd, die via een zogeheten load-balancer benaderd worden. Bij uitval van één van de servers zou de andere server het moeten overnemen zodat je kunt blijven inloggen.


Helaas trad afgelopen zaterdagavond een uitzonderlijke situatie op waarin dit overnemen niet goed gebeurde. Daardoor was het inloggen op Blackboard niet mogelijk, of het duurde het erg lang voordat je ingelogd was. Door de uitzonderlijke situatie werd de uitval van één van de servers ook niet door de automatische monitoring opgemerkt, waardoor het probleem pas maandagmorgen ontdekt werd op basis van meldingen van gebruikers.


De exacte oorzaak van het probleem is gevonden en de configuratie van zowel de monitoring als van de load balancer wordt nu aangepast zodat dit niet opnieuw kan voorkomen.