Opgelost: Blackboard probleem: verdwenen groepsinschrijvingen

Update op onderstaand probleem: dit is donderdagochtend (22-1) opgelost.

Mocht je toch nog denken dat de groepsinschrijvingen onvolledig zijn, meld het dan bij je Blackboard ondersteuner.

=============================================================================

We hebben dinsdagmiddag geconstateerd dat er in sommige Blackboard courses groepsinschrijvingen verdwenen zijn. De voorlopige conclusie is dat dat alleen gebeurd is bij courses waarin de groepen bekeken / gewijzigd zijn door de docent gedurende het tijdsvenster 20 januari 01.00 AM - ca. 11.00 uur.

Het probleem is voor de docent te zien aan:

-lege groepen

-groepen waarin een deel van de inschrijvingen verdwenen zijn

Het probleem is voor de student te merken aan:

-kan een groepsopdracht niet inleveren

-heeft geen toegang meer tot de 'group page' onder My groups

-kan een ingeleverde groepsodpracht niet meer zien als hij die zelf niet heeft ingeleverd (de inleveraar kan het nog wel zien).

Omdat we beschikken over een backup is er niks echt verdwenen. We zijn nu bezig met het terugzetten van een backup naar een aparte omgeving en proberen te achterhalen a) in welke courses het aan de hand is en b) hoe we het zo snel mogelijk kunnen herstellen.

Excuses voor het ongemak.