Ephorus plagiaatdetectie zoekt nu ook in wetenschappelijke tijdschriften

Sinds kort wordt bij de Ephorus plagiaatdetectie ook gezocht in wetenschappelijke publicaties (waaronder tijdschriften) van de uitgeverijen Elsevier, Springer en Oxford University Press. Hier is al lang vraag naar en het is mogelijk geworden doordat de bedrijven Ephorus en iParadigms (leverancier van een andere belangrijke plagiaatdetectietool Turnitin) gefuseerd zijn.

Meer informatie over Ephorus:

Ephorus kan zowel binnen als buiten Blackboard gebruikt worden.

Binnen een Blackboard course (of organisation) kan dat op twee manieren:

1.Een docent kan studenten werk laten inleveren via een 'Ephorus assignment' (individuele of groepsopdracht) waarna de documenten automatisch op plagiaat gecontroleerd worden en een plagiaatrapportage voor de docent zichtbaar wordt.

2.Een docent kan ook zelf documenten uploaden (onder Control panel > Course tools > Ephorus assignment > My documents). Uploaden van een zipfile is ook mogelijk.

Buiten Blackboard: op de Ephorus website kunnen documenten voor plagiaatdetectie geupload worden. Hiervoor is een persoonlijk account nodig dat aangevraagd kan worden bij:

Ellen Peters (e.m.a.peters@utwente.nl) (UT-medewerkers uitgezonderd ITC)

Marga Koelen (m.t.koelen@utwente.nl) (voor ITC-medewerkers)