Zie 2014

10 april: Op bezoek bij het UT Nieuws

Spreeksters Ditta Op den Dries (hoofdredacteur UT Nieuws), Maaike Platvoet (redactie/journalist) en Sandra Pool (redactie/journalist) gaven de deelneemsters van het OBP-VN een interessant kijkje in de keuken bij de redactie van het UT Nieuws. Wat komt er allemaal kijken bij een reportage, het checken van de bron, de onafhankelijkheid van het UT Nieuws op de Campus, hoe kom je aan nieuws èn ben je de eerste die het publiceert en de journalistieke (nieuws)waarde van een artikel zijn zo een aantal onderwerpen die de revue gepasseerd zijn. Op de achtergrond zagen we beelden van de UT Nieuws website en de actuele Twitter berichten die de ronde deden. UT Nieuws

Deelneemsters konden van de te voren een column inzenden. Sieny van ’t End las haar ingezonden column voor aan de toehoorders. Tot slot werd één van de deelneemsters uitgebreid geïnterviewd door Maaike Platvoet en dit interview wordt gepubliceerd in het eerstvolgende UT Nieuws. Wie werd er geïnterviewd? Dat houden we nog even geheim voor de nieuwe editie van het UT Nieuws.

Na afloop was er voor belangstellenden gelegenheid om rond te kijken op de redactie en kennis te maken met de andere redactieleden en journalisten.