Vanessa Evers bij De Wereld Leert Door

Op 16 januari 2013 was Professor Vanessa Evers van de Human Media Interaction groep van de Universiteit Twente te gast bij De Wereld Leert Door. Deze spin-off van De Wereld Draait door startte begin 2013 en werd afwisselend gespresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk en UT-alumnus Diederik Jekel.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Vanessa onderzoekt hoe mensen interacties aangaan met autonome objecten zoals robots of andere machines. Ze focust zich voornamelijk op de acceptatie van robots in de samenleving en hoe robots tot sociale wezens kunnen worden gemaakt. Zij zoekt uit welk gedrag wij mensen fijn vinden bij robots, zodat ze maximaal in onze samenleving kunnen integreren. Want ze komen eraan!

De Wereld Leert Door

DWLD geeft vanaf januari 2013 dagelijks een podium aan een wetenschapper voor zijn of haar onderzoek. 'Van de alfa-uithoeken tot de verre velden van de b├Ęta; we krijgen een kijkje achter de muren van universiteiten en hogescholen', aldus het programma. De Wereld Leert door is tot maart 2013 te zien om 22:25 uur op Nederland 3.