Hans Vossensteyn in EenVandaag

De plannen liggen op de tekentafel, de hoofdlijnen worden bijgewerkt, maar in de politiek weten ze het zo net nog niet: het sociale leenstelsel voor studenten, moet dat er komen? En onder welke voorwaarden?

Als de plannen voor het sociaal leenstelsel van minister Jet Bussemaker (Onderwijs) doorgaan, dan valt de basisbeurs weg en het studentenreisproduct mogelijk ook. Studenten worden geacht een bedrag van 15.000 euro zelf bij te dragen en te lenen van de overheid.

UT-onderzoeker Hans Vossensteyn van het instituut Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS) onderzocht de gevolgen van hogere collegegelden en het wegvallen van beurzen in andere landen. EenVandaag raadpleegde hem in de uitzending.

Bekijk hieronder het item van EenVandaag van dinsdag 12 maart 2013.

sitestat