UT-studenten in NOS Op 3

UT-studenten Giels Brouwer (Technische bedrijfskunde), Anatoliy Babic (Technische wiskunde) en Remco van der Veen (Bedrijfsinformatietechnologie) waren begin 2013 met hun start-up bedrijf SciSports te gast bij verschillende media, waaronder NOS op 3. Ze legden uit waarom profvoetbalclubs hun expertise inschakelen bij de zoektocht naar nieuwe spelers.

Vanaf september 2012 verkopen ze op basis van scouting en wiskundige modellen de meest optimale selecties aan voetbalclubs. Deze week sluit voor de Nederlandse clubs de transfermarkt.

De drie jonge heren kregen bericht uit de USA. Zij zijn met hun start-up bedrijf geselecteerd tot de Kairos 50. En dan behoor je ineens tot de 50 meest innovatieve studentbedrijven ter wereld. De wedstrijd heeft internationaal veel prestige, mede doordat alle topuniversiteiten (o.a. Harvard, Oxford, MIT) hun eigen Kairos-afdeling hebben en vele wereldleiders als Bill Clinton en Bill Gates aan deze organisatie zijn verbonden. In februari vlogen ze naar New York om de andere top spin-off bedrijven te ontmoeten.

Lees hier meer over de studenten en hun bedrijf.