Nieuws

Alexander Brinkman bij De Wereld Leert Door

Op 22 januari 2013 was prof. Alexander Brinkman, van het MESA+ Instituut voor Nanotechnologie van de Universiteit Twente, te gast in het nieuwe tv-programma De Wereld Leert Door.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Alexander Brinkman is één van de jongste hoogleraren van Nederland, en is gespecialiseerd in kwantummechanica. Dit vakgebied probeert allerhande natuurlijke verschijnselen op het niveau van elektronen, atomen en moleculen te verklaren. Het is het vakgebied waar veel tegen-intuïtieve zaken aan bod komen, zoals tijdsreizen, parallelle universums en deeltjes die hun eigen antideeltje zijn.

De hoogleraar Quantum Transport in Materie ging in het tv-programma in op het onderwerp teleportatie, in dit geval van elektronen. Bij teleportatie gaat het niet om het daadwerkelijk verplaatsen van een deeltje, maar om het instantaan overdragen van een toestand van een deeltje naar een ander deeltje dat zich op grote afstand bevindt.

De Wereld Leert Door

DWLD geeft vanaf januari 2013 dagelijks een podium aan een wetenschapper voor zijn of haar onderzoek. 'Van de alfa-uithoeken tot de verre velden van de bèta; we krijgen een kijkje achter de muren van universiteiten en hogescholen', aldus het programma. De Wereld Leert door is tot maart 2013 te zien om 22:25 uur op Nederland 3.