Websites / Hodex

De Universiteit Twente heeft voor alle opleidingen aparte wervingssites:

Bachelor website

Doelgroep:

3, 4, 5, 6 vwo scholieren, ouders en decanen

Doel:

Informeren en enthousiasmeren over de bacheloropleidingen.De bachelor website is de wervingswebsite voor alle bacheloropleidingen op de UT gericht op scholieren, ouders en decanen. De website bestaat uit informatie over o.a. specifieke informatie over de opleidingen, de Universiteit Twente, het onderwijs, de campus en het studentenleven in Enschede. Scholieren kunnen via de website voorlichtingsmateriaal aanvragen over alle bacheloropleidingen of zich aanmelden voor een meeloopdag met een student. Ook bevat de website informatie voor ouders en decanen.


De website is beschikbaar voor de Nederlandstalige opleidingen in het Nederlands en Duits en voor de Engelstalige opleidingen in het Nederlands, Engels en Duits.


Meer informatie over de bacheloropleidingen vind je op:
Master website


Doelgroep:

UT bachelor studenten, HBO studenten, WO studenten en internationale studenten

Doel:

Informeren en enthousiasmeren over de bacheloropleidingenDe master website is de wervingswebsite voor alle masteropleidingen op de UT gericht op aankomende studenten. De website bestaat uit informatie over o.a. specifieke informatie over de opleidingen, de Universiteit Twente, het onderwijs, de campus en het studentenleven in Enschede.

Studenten kunnen via de website voorlichtingsmateriaal aanvragen over alle masteropleidingen of zich aanmelden voor een meeloopdag met een student.


Meer informatie over de Masteropleidingen vind je op:


Professional Learning & Development (PLD) website


Doelgroep:

Externe professionals en managers

Doel:

Informeren over de opleidingsprogramma’s van PLDDe PLD website is de wervingswebsite voor externe professionals en managers. De website bestaat uit informatie over de opleidingsprogramma’s die hun basis vinden vanuit de kennisgebieden van de Universiteit Twente maar zijn aangevuld met expertises van andere universiteiten, auteurs en praktijkspecialisten. Het inbrengen van eigen ervaringen en praktijkvraagstukken maakt een belangrijk onderdeel uit van de invulling van de opleidingen.


Meer informatie over PLD vind je op:


Twente Graduate School (TGS) website


Doelgroep:

Masterstudenten en AIO’s/PhD’ers

Doel:

Informeren, oriënteren en enthousiasmeren over de TGS programma’sDe Twente Graduate School wervingsswebsite van de Universiteit Twente is voor alle masterstudenten en AIO’s/PhD’ers. De website bestaat uit informatie over een scala aan geïntegreerde master- en PhD-programma's voor excellente studenten die streven naar een carrière in het wetenschappelijk onderzoek. De programma's worden opgezet in samenwerking met faculteiten en onderzoeksinstituten. TGS streeft naar een kweekvijver voor onderzoekstalent, stellen hoge eisen en hebben een strenge selectieprocedure voor zowel onderzoeks-en onderwijsprogramma's alsook aankomende studenten.

Meer informatie over TGS vind je op:


Hodex

Doelgroep:

VWO scholieren, bachelor, master, PLD en TGS studenten

Doel:

Informeren, oriënteren en enthousiasmeren over de TGS programma’sHodex is een database om informatie over opleidingen, instellingen en evenementen vast te leggen en te publiceren. Hodex is een initiatief van de VSNU en HBO-raad. Hodex beoogt studiekeuze informatie te leveren over het hoger onderwijs - zonder dat commerciële belangen een rol spelen. De informatie uit de Hodex wordt op diverse externe websites getoond, waaronder www.studiekeuze123.nl.


Meer informatie over Hodex:

www.hodex.nl