UTDienstenCFMLTSHNieuwsAansluiting O&O plein op entree van het TechMed Centre

Aansluiting O&O plein op entree van het TechMed Centre

Het gerenoveerde gebouw voor het TechMed Centre, de Technohal, is in april dit jaar opgeleverd. De inhuizing is inmiddels in volle gang. Vanwege de bouwactiviteiten voor renovatie van de Technohal is er destijds voor gekozen de zuidzijde van het O&O-plein niet af te maken. Inmiddels is de gelegenheid er om de zuidzijde van het O&O-plein ook verder af te maken en aan te sluiten op de nieuwe hoofdingang van het TechMed Centre.

Ontwerp

Het ontwerp voor de afronding van het O&O plein is gemaakt door Lodewijk Baljon, landschapsarchitect van het huidige O&O plein, in overleg met een klankbord groep. De afronding van het plein betekent dat naast de afronding van de zuidzijde van het plein ook het fietspad tussen TechMed Centre en Nanolab opnieuw wordt aangelegd en dat er voor het parkeren van fietsen een oplossing komt bij het TechMed Centre.


Planning

De aanbesteding is afgerond en de uitvoerende partij NTP uit Enschede is geselecteerd op basis van beste prijs-kwaliteitverhouding.
In de week van 24 juni, gelijktijdig met de onderhoudsweek van het Nanolab, wordt gestart met de graafwerkzaamheden rondom het Nanolab. De werkzaamheden worden achtereenvolgens van oost naar west uitgevoerd.

Uiterlijk 2 september is de zuidzijde van het O&O plein fysiek gereed. De beplanting, gras en asfaltslijtlagen volgen daarna. De totale aanpassing is gereed voor de officiële opening van het TechMed Centre in november tijdens de Dies Natalis.

Bereikbaarheid

Werken aan het O&O plein brengt enig ongemak voor gebruikers met zich mee. NTP doet er alles aan om overlast tot een minimum te beperken. De omliggende gebouwen blijven altijd toegankelijk.

Meer informatie?

Voor vragen kan contact op worden genomen met de omgevingsmanager van NTP: Victor Scholman.

Campus en Facility Management is beschikbaar voor vragen via: servicedesk-cfm@utwente.nl of +3153489 2400, contactpersonen André de Brouwer en Rob Nengerman.

Overige informatie: https://www.utwente.nl/en/ltsh/