UTDienstenCFMLTSHNieuwsHerinrichting verdiepingen in gebouw de Spiegel

Herinrichting verdiepingen in gebouw de Spiegel

Na de zomer van 2018 zal de customer service van LISA en een aantal andere onderdelen van LISA die nu in de Citadel zijn gehuisvest, verhuizen naar gebouw de Spiegel. Dit ter voorbereiding op de sloop van de Citadel in 2019 en de nieuwbouw voor de komst van het ITC naar de campus.

Om de Spiegel gereed te maken voor de komst van alle onderdelen van LISA, wordt de inrichting van alle verdiepingen onder de loep genomen. Naast LISA zelf, hebben de diensten FEZ en S&B aangegeven ook een herinrichting van de ‘eigen’ verdieping te willen. Zo is er samen met het Facilitair Bedrijf en met Beltman Architecten gewerkt aan een totaal herinrichtingsplan voor vier verdiepingen van de Spiegel en de toevoeging van de Customer Service op de begane grond in de collegezalen vleugel.

De werkomgeving van de dienst HR is al enige jaren geleden omgetoverd tot een kantoortuin, waarbij met nieuwe materialen en een totaal andere inrichting van de verdieping een open werkomgeving is gerealiseerd. De basis die voor deze verdieping is gebruikt, heeft Beltman architecten voortgezet in het ontwerp voor de inrichting van de andere verdiepingen. De bedoeling is dat met de herinrichting een meer open manier van werken wordt ervaren, zonder een kantoortuin te realiseren. Het flex-concept van de UT is vertaald naar meerdere grotere ruimten. Aan Beltman Architecten is meegegeven om dit op een zo duurzaam mogelijk wijze te realiseren zoveel mogelijk van hergebruik uit te gaan.

BEELDIMPRESSIE: DUURZAME EN NATUURLIJKE MATERIALEN
In een beeldimpressie met referentiebeelden en plattegronden is te zien welke materialen voorzien zijn voor de herinrichting van de verdiepingen in de Spiegel. De inrichting en structuur van de huidige kantoren en gangen blijven daarbij in tact. De huidige leidingschachten, die beeldbepalend zijn voor de architectuur van het gebouw, worden gehuld in een houten afwerking met latten, om een natuurlijke uitstraling te creëren. Huidige deuren worden vervangen door glazen deuren voor een open en transparante werkomgeving. Tapijtpatronen in de gangen en kantoorruimten worden doorgetrokken, waardoor gevoelsmatig een versterking van de open uitstraling ontstaat. Bestaande kozijnen worden zwart geschilderd, wat weer goed aansluit bij de uitstraling van verdieping vijf waar HR is gehuisvest en de begane grond waar Marketing & communicatie is gevestigd (eerdere verbouwing). Beltman heeft voor de herinrichting zoveel mogelijk duurzame en natuurlijke materialen toegepast, om het geheel een natuurlijke en warme atmosfeer te geven.

PLANNING
De planning voor de herinrichting van de Spiegel ziet er als volgt uit:

  • Verdieping 2 wordt momenteel gereed gemaakt, voor ingebruikname door LISA op 2 januari 2018.
  • In februari 2018 verplaatst FEZ zich tijdelijk van verdieping 6 naar verdieping 4, om de herinrichting van verdieping 6 te kunnen realiseren in maart en april 2018.
  • Zodra verdieping 6 gereed is, in mei 2018, verhuist FEZ weer terug naar deze verdieping en start verbouwing van verdieping 4.
  • In de zomer van 2018 (juli) verplaatst S&B en inkoop zich naar verdieping 4 en wordt verdieping 3 aangepakt.
  • Zodra verdieping 3 gereed is, naar verwacht in november 2018, verhuist LISA naar deze verdieping, zodat alle onderdelen van LISA te vinden zijn op een deel van verdieping 1 en verdiepingen 2 en 3.

Visueel ziet de indeling per verdieping er dan eind 2018 als volgt uit: